torstai 5. tammikuuta 2023

Somalialainen rapupata

Tämähän olis kuulunut laittaa pöytään keitetyn riisin kera, mutta koska suunnitelmissani on ensi viikolla laittaa yhdenlaista riisiä niin päädyinkin tällä kertaa nuudeleihin. Tämä näytti hiutalebologneselta ja maistui laimealta tonnikalakastikkeelta. Ei järin houkuttelevaa, eihän? Ei se mitään, ei ollut tämä kastikekaan. Kyllä se syödyksi saadaan, mutta enpä usko että tarttee edes miettiä tämän uudelleen tekemistä.




Ainekset:
340/242 g taskuravunlihaa (säilyke)
1 sipuli
1 rkl manteliöljyä
1 tl currya
1 tl inkivääritahnaa
1 punainen chili
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
suolaa

Valuta ravunliha. Kuori ja silppua sipuli. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli, curry, inkivääri ja chili. Paista 5 minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ravunliha ja anna hautua 5 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoile esim. keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti