sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Suklaa-rommirusinakakku

Tämä oli ihan hyvää, mutta jotenkin jäi kumminkin pieneksi pettymykseksi. Mulla ehkä kummitteli mielessä rommirusinajäätelö. Tässä jäi kuitenkin rommirusinoiden maku todella laimeaksi. Kahvin kanssa ihan kivoja paloja, mutta en viitsisi vaivautua tekemään enää uudelleen.




Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita sulatettuna
Puoleen pohjataikinasta:
1 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
1 dl rusinoita
½ dl tummaa rommia
150 g taloussuklaata
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Pilko täytteen rusinat, jos ne ovat kovin suuria. Laita rusinat likoamaan rommiin vähintään 15 minuutiksi (tai vaikka yön yli). Sulata suklaa ja anna sen hiukan jäähtyä. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon voisula. Jaa pohjataikina kahteen osaan astiaan suhteessa 2/3 – 1/3. Sekoita suurempaan taikinan osaan piimä ja kananmuna.

Levitä piimätaikina leivinpaperoituun uunivuokaan. Lusikoi rommirusina-suklaatäyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle pienempi taikinan osa. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti