Aika hyvinhän tuollainen iso sieni muistuttaa ulkonäöltään hampurilaissämpylää. Ja on ainakin yhtä hyvää. Kastike ei meinannut ensin saeta yhtään, mutta sitten yhtäkkiä olikin melkein kiehunut olemattomiin. Sellaisena se olikin sitten just eikä melkein burgeriin sopivaa bbq-soosia. Oli todella hyvä ateria, hampparin ainesten kanssa samaan aikaan laitoin uuniin kypsymään myös perunat.
Sieniburgerit:
8 jättiherkkusientä
4 siivua pekonia
1 punasipuli
4 salaatinlehteä
Jauhelihapihvit:
sienien kannat
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
1 tl kuivattua meiramia
Kastike:
200 g paseerattua tomaattia
½ dl balsamiviinietikkaa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
½ tl suolaa
Lisäksi:
150 g Halla-juustoa
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 45 minuuttia.
Poista sienistä kannat ja asettele sienet leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nosta sienet lautaselle odottamaan.
Silppua sienien kannat. Sekoita pihvien ainekset yhteen ja muotoile taikinasta 4 pihviä. Nosta pihvit samalle pellille jolla paistoit sienet. Levitä pihvien viereen pekonit. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, nosta pekonit talouspaperille valumaan ja käännä pihvit. Jatka pihvien paistamista vielä 15 minuuttia.
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Irrottele salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista Halla-juustoviipaleita 180-asteisessa air fryerissä n. 8 minuuttia.
Nosta yksi sieni lautaselle. Kasaa sen päälle pihvi, kastiketta, juustoviipale, pekonisiivu, salaattia ja punasipulia. Nosta toinen sieni kanneksi.
No nyt menee kokeiluun, niin herkulliselta vaikuttaa!
VastaaPoistaJätän muutenkin normihampurilaisesta aina "kannen" syömättä.
Joo, tää oli aika kivan erilainen purilainen.
VastaaPoista