torstai 12. tammikuuta 2023

Porkkanapeltileipä

Tästä tuli hyvää, pirtsakan väristä ja ihanan pehmoista leipää. Siemenet taikinan seassa rouskuivat mukavasti. Mutta ei tässä kumminkaan mitään kovin erityistä ja mieleenpainuvaa ollut. Helpommalla pääsisi aika lailla samaan lopputulokseen kun käyttäisi nesteenä vain vettä tai maitoa ja jättäisi siemenet kokonaan pois.




Taikina:
500 g porkkanoita
8 ½ g kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
35 g kurpitsansiemeniä
50 g auringonkukansiemeniä
350 g hiivaleipävehnäjauhoja
270 g sämpyläjauhoja

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Lisää vettä, jos soseen määrä on alle 500 g. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, hunaja, suola, öljy ja siemenet. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä vähintään 30 minuuttia.

Taputtele taikina levyksi leivinpaperoidulle uunipannulle. Anna kohota peitettynä vielä 15 minuuttia.

Tee taikinaan annospalaviillot taikinapyörällä. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti