tiistai 3. tammikuuta 2023

Grillattua munakoisoa sahramijogurtilla

En oikein tiennyt, pitäiskö tämä syödä kylmänä vai lämpimänä. Päädyin lämpimään. Toisin kuin useimmat muut, minä tykkään kasviksista useimmiten enemmän (yli)kypsinä ja lämpiminä. Oli tosi hyvää, ja olin iloinen etten laittanut jalapenoviipaleita enemmän kuin laitoin. Tulisuutta oli tälläkin määrällä ihan riittävästi minun makuuni.




Ainekset:
3 munakoisoa
suihkutettavaa oliiviöljyä
Kastike:
¼ g sahramia
250 g maustamatonta jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
sormisuolaa
Lisäksi:
1 ruukku lehtipersiljaa
50 g eri värisiä jalapenoviipaleita (säilyke)
1 tl maustenigellaa

Leikkaa munakoisot n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Silppua lehtipersilja. Valuta ja silppua jalapenot.

Suihkuta munakoisoviipaleet kevyesti oliiviöljyllä. Paahda viipaleita 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla reilut viisi minuuttia. Käännä viipaleet, suihkuta toinenkin puoli oliiviöljyllä ja jatka paahtamista reilut viisi minuuttia.

Kuori kastikkeen valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen jogurtti, sahrami, oliiviöljy ja sormisuola. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin.

Asettele munakoisoviipaleet tarjoiluvadille. Valuta päälle sahramijogurtti. Ripottele pinnalle lehtipersilja ja jalapeno. Viimeistele maustenigellalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti