lauantai 7. tammikuuta 2023

Kasvis-kikhernecurry ja kukkakaaliriisi

Oon vissiin joskus ennenkin sanonut, että toi chilillä maustettu auringonkukkaöljy on tosi tujua tavaraa. Sanon taas. 1 rkl tässä koko curryssä teki kokonaisuudesta todella tulista. Tuo itse tehty currytahna on ehdottomasti kokeilemisen arvoista, jos sellaisesta tykkää. Mutta jos ei kaapissa satu olemaan chilillä maustettua auringonkukkaöljyä niin sitä ei kannata rientää tätä varten ostamaan vaan käyttää ihan jotain muuta öljyä ja silputa lisäksi sekaan pari chiliä. Tämä oli ihan älyttömän herkullista jälleen kerran. Kukkakaaliriisiä on pitänyt kokeilemani jo pitkän aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi. Tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi.




Currytahna:
300 g sipulia
1 rkl inkivääritahnaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl chilillä maustettua auringonkukkaöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl paprikaa
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Kasvis-kikhernecurry:
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 rkl rypsiöljyä
currytahna
380/230 g kikherneitä
400 g kookosmaitoa
Kukkakaaliriisi:
700 g kukkakaalia
1 ½ rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori ja silppua currytahnan sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna chiliöljy suurella pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Alenna sitten lämpöä ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Lisää inkivääritahna ja valkosipuli. Paista viitisen minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kääntele vielä hetki. Kaada seos kulhoon.

Mittaa samalle pannulle rypsiöljy. Paahda mausteita öljyssä pari minuuttia. Kaada mausteseos sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla. Soseuta sauvasekoittimella.

Kuori ja halkaise kasvis-kikhernecurryn porkkanat. Paloittele puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Huuhtele ja valuta kikherneet.

Kuumenna öljy pannulla. Paista ensin porkkanoita muutama minuutti. Lisää sitten paprika ja paista hetki. Lisää munakoisot ja jatka paistamista. Lisää lopuksi kesäkurpitsa ja paista vielä muutama minuutti. Lisää currytahna, kikherneet ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 10 minuuttia.

Erottele kukkakaaliriisin kaali kukinnoiksi. Murskaa kukkakaalit pienissä erissä mama´s handillä muruiksi (voit tietty käyttää vaikkapa yleiskoneen leikkuuterällä varustettua kippoa, mutta siinä menee helposti överiksi ja muruista tuleekin muusia). Kuumenna öljy laakealla paistinpannulla. Paista kukkakaalimuruja 5-8 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes murut ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti