Kylläpä olikin meillä tänään kesäiset jälkkärit: mansikoita ja jätskiä. Amarettogelato oli todella hyvää, sitä kastiketta olis vaan saanut olla enemmänkin siellä jäätelön seassa. Siis ihan kastikkeena, ei jäätelömassaan sekoitettuna. Amarettoa en kyllä varsinaisesti maistanut, mutta eipä haitannut.
Amarettokastike:
15 g voita
125 g ruokosokeria
135 g siirappia
60 g kuohukermaa
2 rkl amarettoa
Jäätelö:
6 ½ dl Kiehu-maitoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
2 dl amarettokastiketta
20 g glukoosisiirappia
Väliin:
loput amarettokastikkeesta
Sulata kastikkeen voi kattilassa. Lisää ruokosokeri, siirappi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 3 minuuttia. Lisää amaretto ja jatka keittämistä vielä n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuumenna jäätelön maito paksupohjaisessa kattilassa 40-asteiseksi. Vatkaa sekaan amarettokastike ja glukoosisiirappi ja näiden jälkeen kerma ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos on n. 85-asteista. Jäähdytä kylmävesihauteessa. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Siirrä jäätelömassa jäätelökoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Levitä kerros jäätelöä pakastuksen kestävän astian pohjalle. Lisää päälle loput amarettokastikkeesta ja pinnalle loput jäätelömassasta. Vedä lusikalla jäätelön läpi muutaman kerran niin, että kastike sekoittuu osittain jäätelöön. Nosta astia pakastimeen pariksi tunniksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti