torstai 27. heinäkuuta 2023

Sipulipiirakka punajuuripohjalla

Tämä oli minun mielestäni tosi hyvä piirakka, mutta herra 11-v ei arvostanut. Maistui kuulemma jotenkin oudolle. Epäilen, että se ”outo” maku oli timjami. Hyvän makunsa lisäksi tämä oli vielä tosi kivan näköinenkin punajuuren värisine pohjineen.




Pohja:
250 g punajuuria
250 g perunoita
200 g voita
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
900 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
300 g rahkajogurttia
1 dl maitoa
4 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 ruukku timjamia
Pinnalle:
150 g fetaa
tuoretta timjamia

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi perunat.

Kuori ja viipaloi täytteen sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä pannulla.

Sulata pohjan voi. Lisää punajuuri- ja perunakuutiot ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loput ainekset. Painele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Ota täytteen timjamista muutama oksa erilleen. Riivi lopuista varsista lehdet kulhoon. Lisää rahkajogurtti, kananmunat, maito ja mausteet tasaiseksi. Levitä sipulit tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. Valuta kananmunatäyte sipulien päälle. Murenna pinnalle feta ja korisetele timjaminoksilla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia. Nosta piirakka uunin ylätasolle ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti