tiistai 18. heinäkuuta 2023

Matcha-gelato

Tämä oli nyt ikävä kyllä hiukkasen liian matchaista minun makuuni. 15 g puoleen litraan maitoa voi kuulostaa vähältä, mutta uskokaa pois, se on paljon. Liikaa. Puolet vähemmän olisi riittänyt. Ehkä rivien välistä voi jo lukeakin, että en kuulu tämän jäden ylimpiin ystäviin. Herra 11-v:lle kavereineen ei kelvannut ollenkaan. Sinnikkäästi kuitenkin ajattelin syödä tämän(kin) tekeleeni pois. Tässä oli kumminkin tuo gelatopohja aika kiva. Jos vaikka vaihtaisi matcha-jauheen esim. johonkin marjoihin tai hilloon tai vaikka mangosiirappiin, niin lopputulos voisi olla aivan toista luokkaa.




Ainekset:
5 dl Kiehu-maitoa
1 ¼ dl kuohukermaa
20 g rasvatonta maitojauhetta
1 ½ dl sokeria
15 g matchajauhetta
ripaus suolaa

Sekoita keskenään maitojauhe, sokeri, matcha ja suola. Kuumenna maitoa paksupohjaisessa kattilassa, kunnes lämpötila on 40 astetta. Vispaa sekaan kuivat aineet. Lisää kerma ja kuumenna, kunnes seos melkein kiehuu.

Siirrä kattila sivuun. Jos ei seos ole vielä tasaista, soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä ensin kylmävesihauteessa ja sitten jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävässä astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti