keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Texmex-keitto

Meillä oli tämän keiton lisäksi tonnikalalla terästettyä salaattia. Mutta jos ei olisi ollut lisukkeita, niin soppaan olisi ehkä voinut paistaa lisäksi vaikka broileria. Hyvää tämä oli, mutta turhan kevyttä evästä pelkältään.




Ainekset:
1 tl oliiviöljyä
400 g sipulia
6 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
1 tl sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 ¼ l lihalientä
1 tl kuivattua oreganoa
Lisäksi:
2 rkl persiljaa
maissilastuja

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti. Murskaa maissilastut. Silppua persilja.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää valkosipuli, tomaatti, sokeri ja viinietikka. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi ja oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 15 minuuttia.

Annostele keitto lautasille. Koristele persiljalla ja maissilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti