sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Omena-pipari-glögikakku

Nyt saatiin taas joulu kesän keskelle. Olipa muuten aivan tajuttoman hyvää ja ilmavaa kakkua. Glögiä mulla olikin sopivasti jemmassa pakastimessa vielä viime joulun jäljiltä. Onneksi olin säilönyt sitä, ei olis varmaan just nyt löytynyt juuri mistään kaupasta. Luulin jo että glögikiille meni ihan piloille kun liivatejauhe ei ollut kerennyt sulaa siihen kunnolla. Mutta ei sieltä seasta niitä liivatekökkäreitä juurikaan erottanut. Sokeria vähensin puolella alkuperäisestä reseptistä, ja sitä oli siltikin jopa ehkä liiankin kanssa.




Pohja:
150 g piparkakkuja (Annas limited edition Äppelpaj)
60 g voita sulatettuna
Täyte:
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
150 g uuniomenajogurttia
1 dl tomusokeria
1 tl kanelia
150 g omenasosetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kiille:
1 ½ tl liivatejauhetta
2 ½ dl punaista glögiä
Koristeluun:
40 g valkosuklaata

Murskaa pohjan piparit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperoidun vuoan (tai irtopohjavuoan) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, rahka, sokeri, kaneli ja suurin osa omenasoseesta keskenään. Vatkaa vaniljakastike mahdollisimman kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto täytteeseen. Lisää loput omenasoseesta liivateseokseen ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Valuta liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Sekoita kiilteen liivatejauhe glögiin. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kiille sitten kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Sulata koristelun valkosuklaa. Valuta suklaasula kiilteen päälle kuvioiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti