sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Rapeat toscapalat kaakaolla

Ennen kuin törmäsin tähän reseptiin, en ollut koskaan huomannut noita kaura+riisihiutaleita. Pitihän niitä nyt sitten tietysti kokeilla. Tähän reseptiin meni purkista vain sen verran, että kyllähän tuosta vielä parit puurotkin keittelee. Toscapaloista olen tähän mennessä maistellut vain murusia, mutta niiden perusteella voin todeta että priimaa pukkas.




Pohja:
3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl kaakaojuomaa
150 g voita sulatettuna
Kuorrutus:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
¾ dl kaakaojuomajauhetta
4 ½ dl kaura+riisihiutaleita
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojuomaa

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kaakaojuoma-n ja voisulan kanssa. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää sokeri, kaakaojauhe, hiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Käännä hella pois päältä ja lisää lopuksi kaakaojuoma. Levitä seos pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja jatka paistamista 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa levy neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti