lauantai 15. heinäkuuta 2023

Omenaruudut

Nyt oli kyllä niin hyvä omppupiirakka, ettei tosikaan. Riisimurot olivat ihanan rapeita taikinan joukossa. Vähemmän makea taikina, överimakea täyte ja vielä kruununa sokerikuorrutus. Hankalaa olisi panna paremmaksi. Annoin piirakan jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua, ja luulen että se oli ihan oikea ratkaisu.




Pohja:
7 dl riisimuroja
300 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
200 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl maitoa
Täyte:
800 g omenoita (n. kilo kuorineen)
150 g sokeria
2 rkl jauhoja
1 tl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
ripaus muskottia
1 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
2 dl tomusokeria
n. 1 rkl vettä

Sekoita 6 dl riisimuroja, jauhot, vaniljasokeri ja suola yhteen. Lisää voi ja lopuksi maito. Taputtele puolet taikinasta pohjalevyksi n. 20*25 cm leivinpaperoituun uunivuokaan. Ripottele pohjan päälle tasaisesti loput riisimuroista.

Kuori ja viipaloi täytteen omenat. Sekoita keskenään jauhot, kaneli, vaniljasokeri, muskotti ja sokeri. Kääntele omenat mausteseoksessa. Kumoa omenat pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pirskottele päälle sitruunamehu. Taputtele loput taikinasta kanneksi. Pistele kansi haarukalla. Paista 190-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita koristelun ainekset sopivan paksuiseksi kuorrutukseksi. Leikkaa piiras ruuduiksi ja koristele ruudut tomusokeri-vesiseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti