Kuvassa nää mousset ei oikein koskaan näytä miltään. Mutta voinette uskoa, että maistuu sitäkin paremmalle. Tällaista toivoin Geisha-jäätelön olevan silloin kun se pari vuotta sitten tuli kauppoihin, mutta jätski on kyllä paljon laimeampi versio.
Ainekset:
121 g Geishaa (1 levy)
75 g voita
3 kananmunaa
4 rkl sokeria
1 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 rkl kaakaojauhetta
Sulata Geisha ja voi yhdessä. Anna jäähtyä.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kuumuutta kestävässä astiassa keltuaiset, sokeri ja vesi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Jatka vatkaamista kuumavesihauteessa viitisen minuuttia. Siirrä kulho kylmän vesiastian päälle ja lisää vaniljasokeri. Vatkaa, kunnes seos on viileää ja muuttuu majoneesimaiseksi tahnaksi.
Sekoita keltuaisseos ja suklaa-voiseos keskenään. Kääntele seokseen valkuaisvaahto vähitellen. Siirrä suklaamousse tarjoiluastiaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Siivilöi pinnalle kaakaojauhe ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti