sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Prinsessaleivokset

Olen aiemmin tehnyt prinsessakakkua, mutta nyt nämä herkut taipuivat leivosmuotoon. Olivat hyviä, mutta ehkä jopa vähän liian suuria kerralla yhden hengen syötäviksi. Tämän reseptin mittasuhteet pitävät kivasti kutinsa, jos taikinan jakaa 12 muffinssin vuokaan.


Pohja:
200 g voita
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
Vaniljatäyte:
2 ½ dl maitoa
1 tl vaniljauutetta
3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
30 g voita
Lisäksi:
3 dl kuohukermaa
100 g karviaishilloa
Pinnalle:
400 g sokerimassaa
Kaulimiseen:
tomusokeria

Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina silikonisen muffinssipellin koloihin. Tee lusikalla kevyesti keskelle pintaa kuopat. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tasoita pinta heti uunista ottamisen jälkeen varovasti lusikalla. Anna jäähtyä vuoassa.

Mittaa kattilaan vaniljatäytteen maito. Lisää vaniljauute ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys vaaleaksi ja kuohkeaksi. Valuta kuuma maitoseos vähitellen keltuaisseokseen, koko ajan vatkaten. Siirrä seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kastike takaisin kulhoon ja sekoita joukkoon voi. Peitä kulho kelmulla ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa 1 dl kermavaahtoa vaniljatäytteen joukkoon. Käännä muffinssit ylösalaisin ja leikkaa kolmeen osaan. Täytä välit hillolla ja vaniljatäytteellä. Kuorruta muffinssit lopulla kermavaahdolla.

Kauli sokerimassa tomusokerin avulla ohueksi levyksi. Leikkaa levystä niin suuret ympyrät, että sokerimassa peittää koko leivoksen. Nosta varoen leivosten pinnalle. Painele kevyesti tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti