Tämä oli hiukan liian kauan uunissa. Lihasta tuli pikkuisen liian kuivaa. Mutta mausteet olivat erinomaiset. Fileen kanssa tarjoiltiin juhlapöydässä ihan perusperunamuusia.
Ainekset:
1 kg porsaan ulkofileetä
Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
4 rkl appelsiininkuoriraastetta
2 tl kuivattua timjamia
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 dl appelsiinimehua
4 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa
Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne pieneen astiaan. Sekoita valkosipuliin appelsiininkuoriraaste, timjami, mustapippuri ja suola. Hiero seos lihan pintaan. Laita liha kulhoon. Sekoita yhteen tuoremehu, viinietikka ja hunaja. Kaada seos lihan päälle. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin marinoitumaan 2 tunniksi. Kääntele muutaman kerran marinoitumisen aikana.
Siirrä vuoka 175-asteiseen uuniin ja paista, kunnes sisälämpötila on 70 astetta.
Nosta liha vuoasta ja viipaloi se. Tarjoile liha paistoliemen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti