sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Jouluinen kaurajauhispataleipä

Kohotusajasta tuli lähes 24 tuntia, ja koko sen ajan leipä tuoksui ihan vastustamattoman hyvälle. Toivottavasti lopputulos on yhtä herkullinen kuin tuoksu.


Ainekset:
75 g hedelmä-pähkinäsekoitusta
225 g kaurajauhista
½ tl kuivahiivaa
6 dl sämpyläjauhoja
½ tl jauhettua pomeranssinkuorta
4 dl kotikaljaa huoneenlämpöisenä
1 rkl siirappia
2 tl suolaa

Soseuta kaurajauhis sauvasekoittimella. Sekoita kuivahiiva ja pomeranssinkuori jauhoihin.

Sekoita yhteen kotikalja, siirappi, suola ja jauhot. Lisää hedelmä-pähkinäsekoitus ja Kaurajauhis. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Peitä astia tiiviisti tuorekelmulla ja anna kohota 12-14 tuntia huoneenlämmössä.

Ripottele taikinan päälle jauhoja ja muotoile taikinasta pallo. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

Nosta kannellinen pata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, ota pata uunista. Kumoa taikinapallo kuumaan pataan. Paista kannen alla 30 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Kumoa leipä ritilälle ja anna jäähtyä ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti