En edes muista, koska olisin viimeksi syönyt pasta bolognesea. En ihan vähään aikaan. Tämä oli ihan perusbolognesea joka suhteessa. Hyvää.
Tomaatit:
1 kg kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
400 g jauhelihaa
½ dl punaviiniä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta
1 ruukku basilikaa
220/125 g bufalamozzarellaa
Lisäksi:
350 g pastaa
Älä kuori valkosipulinkynsiä. Sekoita kirsikkatomaatit, valkosipulinkynnet, oliiviöljy, suola ja pippuri leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Ota osa tomaateista sivuun koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Purista joukkoon myös valkosipulit kuoristaan. Soseuta tasaiseksi.
Kuori ja silppua kastikkeen sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja porkkanaa muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista, kunnes se on kypsynyt. Lisää punaviini, sokeri, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää tomaattisose ja kuumenna jälleen. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja basilika.
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja sekoita se kastikkeeseen. Revi päälle mozzarella. Lisää myös koristeeksi jätetyt paahdetut tomaatit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti