sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Keltajuuri-linssisalaatti

Ostin ainekset tuplasatsia varten, mutta onneksi en ruvennut tekemään tuplana kumminkaan. Tätä tuli tällaisenakin jo iso tarjottimellinen. Olettaisin, että tämä on hyvää.


Ainekset:
700 g keltajuuria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masalaa
suolaa
mustapippuria
380/230 g punaisia linssejä
150 g fetaa
70 g pehmeitä taateleita
200 g sesonkisalaattisekoitusta
Kastike:
1 tl appelsiininkuoriraastetta
½ dl appelsiinimehua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl chiliä öljyssä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Kuori ja lohko keltajuuret. Pyörittele lohkot öljyssä. Mausta garam masalalla, suolalla ja pippurilla. Levitä lohkot leivinpaperoidulle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Huuhtele ja valuta linssit. Kuori kastikkeen valkosipulinkynsi ja purista se kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Sekoita linssit kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.

Murenna feta. Silppua taatelit. Levitä laakealle tarjoiluvadille ensin salaattisekoitus ja sitten keltajuuret. Ripottele päälle feta ja taatelit. Lusikoi sekaan linssit kastikkeineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti