lauantai 23. joulukuuta 2023

Lanttulaatikko 2

Tein lanttulaatikkoa parinakin jouluna joskus viitisen vuotta sitten. Suurin osa lanttulaatikosta jäi kuitenkin aina syömättä ja minä sen sitten jouduin pikkuhiljaa lapioimaan vaikkei se ollut mielestäni erityisen hyvää, ja niinpä jätin lanttulaatikon ohjelmistosta kokonaan. Nyt kuitenkin kun lanttulaatikkoa toivottiin joulupöytään taas kerran, päätin kokeilla uudella reseptillä. Tässä ainakin sose ennen uuniin laittoa maistui tosi hyvälle. Toivotaan, että se muhi uunissa vielä maukkaammaksi.


Ainekset:
1 kg lanttua
5 dl vettä
suolaa
3 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
3 rkl siirappia
ripaus muskottipähkinää
1 tl kanelia
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
2 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

Kuori ja kuutioi lantut. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta lantut keitinliemineen. Anna jäähtyä hiukan. Tai tee lanttusose jo edellisenä iltana ja lämmitä se mikrossa ennen muiden ainesten lisäämistä.

Laita korppujauhot turpoamaan ruokakermaan. Sekoita kaikki laatikon ainekset yhteen. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan ja kuvioi pinta lusikalla (jos muistat, minä en muistanut). Ripottele pinnalle korppujauhot ja voi nokareina. Paista 170-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti