sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Joulusushi

Saas nähdä mitä tuli meikäläisten ensimmäisestä sushiviritelmästä. En itse ole sushin ystävä, mutta ajattelin että yritetään tehdä joulupöytään joku suomalainen versio, kun herra 12-v on kovasti innostunut sushista. Saikin sitten itse graavata ja leikata kalan. Ihan söpöjä palleroita näistä tuli.


Ainekset:
1 kg lohifileetä
2 rkl sormisuolaa
1 rkl sokeria
1 tl valkopippuria
Riisi:
2 dl puuroriisiä
4 ½ dl vettä
½ tl suolaa
Maustekastike:
7 rkl riisiviinietikkaa
½ rkl suolaa
4 rkl sokeria

Levitä lohifilee voipaperille nahkapuoli alaspäin. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri voipaperiin tiukaksi paketiksi. Kääri päällimmäiseksi tiukasti muovipussi. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vrk, silloin tällöin käännellen.

Huuhtele riisi huolellisesti siivilässä. Mittaa kattilaan riisi ja kylmä vesi. Anna seistä 15 minuuttia kannen alla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Katkaise hellan lämpö ja anna seistä 10 minuuttia.

Kuumenna pienessä kattilassa riisiviinietikka, suola ja sokeri kiehuvaksi. Kaada liemi riisin päälle ja sekoita hyvin. Jaa riisi esim. silikonisen jääpalamuotin syvennyksiin ja laita muotti pakastimeen.

Leikkaa lohifilee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Irrota riisikuutiot jääpalamuotista ja nosta päälle lohenpalat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti