tiistai 22. lokakuuta 2024

Andalucialainen possupata

Ei tuota lihaa todellakaan pystynyt viipaloimaan, oli sen verran pehmeäksi hautunut parin tunnin aikana. Ja kastike oli ihanaa. Todella onnistunut kokonaisuus.


Ainekset:
30 g mantelijauhetta
700 g porsaan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
3 tomaattia
2/3 persiljaruukkua
1 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl sherryä
2 ½ dl lihalientä
1 rkl tomaattipyreetä
Lisäksi:
1 tomaatti
1/3 persiljaruukku
1 tl kanelia
suolaa
mustapippuria
5 kokonaista mantelia

Mausta liha suolalla ja pippurilla ja pyörittele se mantelijauheessa. Kuutioi tomaatit. Silppua persilja.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa. Ruskista liha kauttaaltaan öljyssä. Lisää sherry, lihaliemi, tomaatit, persilja ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi. Peitä pata kannella ja nosta se uuniin. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Anna hautua 2 tuntia. Nosta liha padasta ja kääri se folioon.

Mausta kastike kanelilla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti. Viipaloi liha ja siirrä viipaleet pataan.

Paahda lisäksi tarkoitetut mantelit kuivalla, kuumalla pannulla. Rouhi mantelit karkeasti. Kuutioi tomaatit. Silppua persilja. Ripottele tomaatit, mantelirouhe ja persilja lihan päälle. Tarjoile esim. keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti