sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Hunajainen mansikkajäätelö

Tämä jäähtyi mielestäni huomattavasti nopeammin kuin maitopohjainen jäätelö. Saas nähdä, sulaako se myös nopeammin käyttökuntoon. Tämä oli mielestäni mukavan kermaista ja ihanasti kookoksen makuista.


Ainekset:
120 g cashewpähkinöitä
200 g mansikoita
1 ½ tl vaniljauutetta
4 dl kookoskermaa
5 rkl hunajaa

Laita cashewpähkinät likoamaan veteen vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Valuta hyvin. Soseuta pähkinät sauvasekoittimella yhdessä mansikoiden kanssa.

Lisää hunaja, vaniljatahna ja kookoskerma. Vatkaa kuohkeaksi. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävään astiaan ja nosta pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti