torstai 3. lokakuuta 2024

Porkkana-pähkinäpihvit ja piparjuurimuusi

Piparjuurimuusi ei maistunut juurikaan erilaiselle verrattuna normimuusiin. Mutta noi pihvit olivat erinomaisen hyviä. Ja miten helppoa niitä olikaan paistella vohveliraudalla. Täytyy ruveta käyttämään rautaa enemmänkin kaikenlaisten pihvien paistamiseen.


Pihvit:
300 g porkkanoita
80 g cashewpähkinöitä
½ dl korppujauhoja
2 kananmunaa
1 dl korianteria
2 rkl paprika-cashewpestoa (Pirkka)
½ tl suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
suihkutettavaa oliiviöljyä
Piparjuurimuusi:
1 kg perunoita
n. ½ dl keitinvettä
½ tl suolaa
100 g piparjuurituorejuustoa

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla ja rouhi ne pienemmiksi. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon kaikki muut ainekset. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia.

Paista taikinasta pihvejä vohveliraudalla. Voitele rauta suihkuttamalla sitä välillä oliiviöljyllä.

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säilytä keitinvesi. Soseuta perunat ja tuorejuusto yhdessä. Lisää tarvittaessa keitinvettä niin, että muusi on sopivan paksuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti