Tämä jakoi meidän huushollissa mielipiteitä. Minun mielestäni pata oli todella hyvää ja olisi kelvannut ateriaksi sellaisenaan (mutta sen kaveriksi oli toissapäiväistä possupataa). Mutta herra 13-v (joka normaalisti on tykännyt linssimuhennoksista) sanoi että onhan tämä ihan jees, mutta jotain puuttuu.
Ainekset:
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl inkiväärimurskaa
1 tl chiliä öljyssä
2 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
3 lehtisellerin vartta
2 porkkanaa
3 dl vihreitä linssejä
100 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
5 dl kasvislientä
400 g tomaattimurskaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl siirappia
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi sellerinvarret. Kuori ja viipaloi porkkanat.
Kuullota sipuleita hetki öljyssä inkiväärin, chilin ja mausteiden kanssa. Lisää pannulle loput kasvikset ja kääntele hetken aikaa.
Huuhtele linssit ja lisää ne pataan. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, kasvisliemi ja tomaattimurska. Sekoita hyvin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja siirapilla. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti