Pitkän siivous- ja treenipäivän jälkeen tämä maistui ihan erityishyvältä. Herra 12-v sanoi, että ei kai chili con carnea voi pilatakaan. Voi olla niinkin, mutta kyllä tässä ainakin oli ainekset ja mausteet kohdillaan. Sämpylä olis saanut olla isompi, mutta näillä mentiin. Sämpylästä tuli ihanaa mössöä kastikkeen seassa.
Ainekset:
800 g naudan sisäpaistia
1 sipuli
2 pientä paprikaa
2 tl chiliä öljyssä
760/460 g kidneypapuja
1 rkl rypsiöljyä
8 dl kasvislientä
800 g tomaattimurskaa
1 tl juustokuminaa
1 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Tarjoiluun:
Kuutioi liha. Kuori ja silppua sipuli. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Huuhtele ja valuta pavut.
Kuumenna öljy suuressa padassa. Ruskista lihakuutiot kauttaaltaan. Lisää sipuli ja paprika. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää pavut, kasvisliemi, tomaattimurska, chili, juustokumina, sokeri, oregano, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 50 minuuttia.
Poista sämpylöistä hattu. Koverra sisus pois. Täytä sämpylät chili con carnella ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti