Tässä pääsivät oikeuksiinsa villivadelmat, jotka poimin omin pikku kätösin v. 2023 mahtavana vadelmakesänä. Epäröin hiukkasen mascarpone-kermatäytteen minimaalisen sokerimäärän kanssa, mutta päätin noudattaa ohjetta ja hyvä tuli. Kakkulevyille valutettava siirappi hoiti hyvin makeutuksen. Oli tosi hyvä kakku.
Pohja:
200 g sokeria
180 g voita huoneenlämpöisenä
200 g vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 ½ tl leivinjauhetta
Siirappi:
100 g sokeria
2 rkl vettä
6 rkl Gallianoa
Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä
250 g mascarponea
3 rkl tomusokeria
200 g vadelmia
Koristeluun:
1 rkl tomusokeria
Vatkaa voi, sokeri, kananmunat, leivinjauhe ja vehnäjauhot tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Kaada taikina silikonireunaiseen, neliön muotoiseen irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista 190-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.
Kuumenna siirapin aineksia sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä n. 10 minuuttia.
Halkaise kakku. Kostuta kummatkin puolet siirapilla.
Vatkaa täytteen kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone ja sokeri tasaiseksi. Lisää kermavaahto ja vatkaa tasaiseksi.
Nosta toinen kakkulevy takaisin vuokaan. Lusikoi päälle kermaseos. Ripottele sen päälle vadelmat. Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Siirrä kakku tarjoilualustalle. Siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti