Olivatpas nämä hyviä. Kummatkin sellaisenaan, mutta erityisesti yhdistelmänä. Lihapullapelti oli melko sitruunaisen hapan ja rusinacouscousin makeus tasapainotti sitä kivasti.
Kasvikset:
2 punasipulia
2 munakoisoa
¾ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
Lihapullat:
400 g jauhelihaa
1 ruukku persiljaa
¾ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl kuivattua minttua
suolaa
Rusinacouscous:
2 dl lihalientä
2 dl couscousia
½ dl rusinoita
Kuori ja viipaloi kasvisten sipulit. Kuutioi munakoisot. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunamehu, öljy ja suola. Kääntele sipulit ja munakoisot seoksessa ja anna marinoitua huoneenlämmössä.
Silppua lihapullien persilja. Sekoita kaikki lihapullien ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 16 lihapullaa.
Kuumenna lihaliemi kattilassa. Lisää couscous ja rusinat. Siirrä kattila sivuun ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Sekoita irtonaiseksi haarukalla.
Levitä kasvikset ja lihapullat leivinpaperoidulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kääntele kerran kypsentämisen aikana.
Tarjoile rusinacouscous lihapullien ja kasvisten kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti