keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Amerikkalainen kalakeitto

Joulu alkaa olla tältäkin vuodelta ohi. Ja vaikka jääkaappi pullistelee edelleen niistä laatikoista, niin tapaninpäivän kekkereille piti laittaa vähän jotain muuta kuin jouluruokaa. Amerikkalainen kalasoppa kuulosti mukavan erilaiselta kuin kinkku ja laatikot; sitä siis. Soppa oli hyvää ja siitä riitti mukavasti kuudelle ja puolelle henkilölle. Jäipä vielä vähän jemmaankin viikonloppua varten.



Ainekset:
400 g turskaa
300 g englanninpekonia
2 sipulia
3 punaista paprikaa
200 g pakastemaissia
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
3 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 l kasvislientä
6 kiinteää perunaa
360 g pakastekatkarapuja
2 ½ dl ruokakermaa
ruohosipulia

Kuutioi turskafileet. Leikkaa paprikat kuutioksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja kuutioi perunat.

Suikaloi pekoni ja laita se keittopataan kuumenemaan. Lisää joukkoon sipuli ja paista pekonisuikaleiden kanssa melkein rapeaksi. Lisää joukkoon paprikakuutiot ja maissi. Mausta paprika- ja chilijauheella ja anna paistua hetken. Lorauta sekaan viinietikka ja kiehauta.

Lisää keittopataan vielä kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Lisää joukkoon kuutioidut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Alenna lämpöä ja kaada kerma keiton sekaan.

Lisää keittoon lopuksi katkaravut ja kuutioitu turska.  Odota, että keitto kiehahtaa vielä kerran ja nosta se sitten heti pois liedeltä ja peitä kannella. Anna hautua vielä pari minuuttia. Tarjoile ruohosipulisilpun ja tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti