Sunnuntaibrunssille laitoin kasvismunakasta ja jälkkäriksi näitä ihanan pehmeitä ja ilmavia ricottapannareita. Tajusin vasta jälkikäteen, että taikinassa ei ollut lainkaan sokeria. Mutta eipä se mitään haitannut, kun lettujen päälle kasattiin hilloa, vaahterasiirappia ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Nam!
Ainekset:
3 kananmunaa
250 g ricottajuustoa
2 ½ dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Sekoita keskenään ricotta, maito ja keltuaiset. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne parissa erässä seokseen. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto varovasti taikinaan.
Kuumenna rasva ohukaispannulla ja annostele taikinaa n. ½ dl syvennystä kohden. Paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti