lauantai 29. joulukuuta 2018

Paras munakokkeli

Olin kopioinut tämän reseptin jostain nimellä ”paras munakokkeli” ja ajattelin muuttaa nimeä omaan muistikirjaani. Mutta sitten maistoin enkä enää keksinyt tälle kuvaavampaa nimeä. Tämä todellakin oli parasta munakokkelia, jota olen koskaan syönyt. Aiemmin olen tehnyt munakokkelin kuumalla pannulla ja lorauttanut kananmunien sekaan vain hiukan maitoa (ja tietysti suolaa). En ole koskaan ollut löysien munakokkelien fani, sillä olen syönyt hotellien aamiaispöydissä toinen toistaan mauttomampia munakokkeleita. Viime vuosina en ole viitsinyt edes vaivautua maistamaan niitä, koska ne ovat aina yhtä kauheita. Mutta tätä en voi kyllin ylistää, koostumus oli ihana ja makukin selvästi parempi kuin aiemmin valmistamissani.



Ainekset:
4 kananmunaa
½ dl kermaa
½ tl hunajaa
¼ tl suolaa
Paistamiseen:
1 rkl voita

Riko kananmunat kulhoon ja poimi yksi keltuainen talteen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää kerma, hunaja ja suola.

Sulata voi pannulla miedolla lämmöllä ja kaada munaseos paistumaan. Sekoita seosta jatkuvasti ja ota pannu pois levyltä tarvittaessa. Mitä hitaammin munakokkeli kypsyy, sen parempi on lopputulos. Kun seos on tasaisen paksua, mutta vielä löysää, ota pannu pois levyltä.

Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita hyvin. Kaada kokkeli pois pannulta, jotta se ei kypsy enempää. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti