sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Unelmahyytelökakku

Tämä kakku saa kaikessa rauhassa jähmettyä huomisen uudenvuodenaaton herkutteluun saakka. Toivottavasti muistan ottaa siitä huomenna paremman kuvan, kun saan kakun irrotettua vuoastaan. Ja toivottavasti siitä ylipäänsä tulee kakku – täyte oli niin kovin juoksevaa, että lisäsin vielä yhden teelusikallisen liivatejauhetta (reseptin mukainen määrä tähän täytteeseen oli vain 2 tl verran). Mutta jos kakku levähtää käsiin, niin ei kai se niin haittaa. Täytynee sitten vaan lusikoida se kippoon ja syödä persikkarahkana. *Edit* Hyvinhän se hyytyi. Ja oli juuri niin hyvää kuin pitikin. Makean pohjan ja hiukan happaman täytteen yhdistelmä toimi loistavasti.



Pohja:
150 g Digestive- tms. keksejä
25 g pekaanipähkinöitä
3 rkl voita
3 rkl hunajaa
Täyte:
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
825/470 g persikoita mehussa (tölkistä)
½ dl persikoiden mehua
½ dl fariinisokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
200 g vaniljajogurttia
250 g maitorahkaa

Murskaa keksit ja pähkinät. Sulata voi. Sekoita yhteen keksimurut, pähkinämurska, voisula ja hunaja. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele taikina vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valuta persikat ja säästä mehu. Turvota liivatejauhe kylmässä vedessä. Kaada persikoiden mehu liivateseoksen päälle ja kuumenna mikrossa, kunnes seos on juoksevaa (n. 30 sekuntia). Sekoita hyvin ja anna jäähtyä haaleaksi.

Viipaloi persikat. Kiehauta persikat, fariinisokeri ja sitruunamehu kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja mausta vaniljasokerilla. Levitä puolet persikkaviipaleista kakkupohjalle ja nosta pohja jälleen jääkaappiin.

Soseuta loput persikat liemineen sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jogurtti, rahka ja liivate-mehuseos. Sekoita kuohkeaksi. Kaada jogurttiseos persikkaviipaleiden päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti