keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Ruis-puolukkapuuro uunissa

En taaskaan päässyt syömään herkkua ihan tuoreeltaan. Puuro hautui pitkän päivän uunissa, ja sitten siirsin sen odottamaan iltapalaa. Sen verran oli pakko maistaa kuormasta, että voin kertoa tämän olevan aivan siirappisen ihanaa. Siitäkin huolimatta, että siirappia puurossa ei ole hiukkaakaan.



Ainekset:
1 l vettä
2 dl puolukoita
3 dl ruisjauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl voita

Kiehauta vesi ja puolukat kattilassa. Vatkaa joukkoon ruisjauhot, sokeri ja suola. Kaada seos korkeareunaiseen uunivuokaan (puuro kuohuu paistamisen alkuvaiheessa). Vuole päälle rasvaa ja peitä leivinpaperilla.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 3 tuntia. Peitä vuoka kannella ja anna hautua vielä uunin jälkilämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti