sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Lakritsigraavattu lohi

Graavilohi on vähän niin kuin joululimppukin. Vaikka joku resepti olisi todettu toimivaksi, niin reseptejä on niin paljon että joka vuosi on vaan ihan pakko kokeilla jotain uutta. Tällä kertaa lakritsijauhetta. Ainakin mausteseos maistui hyvälle, saas nähdä miten se toimii lohen kanssa. *Edit* En tykännyt. Lakritsijauhe olisi voinut olla ihan hyvä mauste, jos suolaa olisi ollut tarpeeksi. Kala oli täysin mautonta lukuunottamatta sitä lakritsia, joka ei pelkältään sitten kuitenkaan ollut kovin hyvä maku kalaan yhdistettynä. Lisäsuola hiukan paransi asiaa, mutta ei kuitenkaan korjannut tarpeeksi.



Ainekset:
750 g tuoretta lohta nahkoineen
1 ¾ rkl sormisuolaa
2 tl sokeria
2 tl raakalakritsijauhetta

Poista kalasta ruodot. Levitä filee voipaperille nahkapuoli alaspäin. Sekoita keskenään suola, sokeri ja lakritsijauhe. Hiero seos kalan pintaan. Leikkaa filee pituussuuntaan puoliksi ja paina puolikkaat toisiaan vasten niin, että nahkapuoli jää kummallakin puolella ulospäin. Kiedo filee voipaperiin ja sitten muovipussiin ja nosta jääkaappiin 12-24 tunniksi kevyen painon alle.

Pyyhkäise lohen pinta ennen tarjoilua kevyesti ja leikkaa liha viistosti ohuiksi viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti