tiistai 18. joulukuuta 2018

Mureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessa

Herkkusieniä en ole ostanut varmaan pariin vuoteen. Siihen on syynsä – sienestyksestä innostuttuani olen täyttänyt pakastinta tateilla ja muilla sekasienillä ja kuivannut kilokaupalla suppilovahveroita. Täytettyihin sieniin eivät minun säilömäni sienet vaan oikein taivu – olis vähän hankala yrittää täyttää niitä suppilovahveroita. Niinpä jouduin tällä kertaa ostamaan sieneni kaupasta. Olishan tämän tietysti voinut tehdä kastikemuodossakin, mutta sillä tavalla annos olisi menettänyt osan viehätystään. Jauhelihatäytteiset sienet olivat oikein maistuvia ja viinikastike kruunasi koko aterian. Vielä oli jäljellä vähän muutaman päivän takaisia bataattifalafelejä, mutta olisivat nämä sienet olleet ihan sellaisenaankin kokonainen ateria.



Ainekset:
900 g tuoreita, suuria herkkusieniä
225 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl tuoretta persiljaa
1 ½ tl suolaa
Voiteluun:
5 g voita
Kastike:
2 rkl voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tuoretta persiljaa
50 g pikkelssiä
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl pippuria
¼ tl sinappijauhetta
1 ½ rkl sitruunamehua
200 g ranskankermaa
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä

Irrota sienistä jalat ja silppua ne.  Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja. Kuullota jauheliha, sipuli ja sienihakkelus. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista. Paista sekoitellen, kunnes ainekset saavat hiukan väriä. Lisää joukkoon persilja ja suola.

Nosta sienten lakit voideltuun uunivuokaan. Täytä lakit jauhelihatäytteellä ja kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää jauhot samalla sekoittaen. Lisää sitten persilja, pikkelssi, suola, pippuri, sinappijauhe, sitruuna, ranskankerma ja viini. Sekoita hyvin ja kiehauta. Kaada kastike vuokaan sienten lomaan. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti