lauantai 15. joulukuuta 2018

Appelsiinibroileri

Tämä on taas niitä ruokia, jotka ei näytä yhtään miltään, mutta maistuvat sitäkin paremmalta. Broilerit olivat hautuneet liemessä ihanan pehmeiksi ja kastiketta olis voinut vaikka juoda suoraan mukista.



Ainekset:
4 broilerin rintafilettä
½ rkl paprikajauhetta
¼ tl valkopippuria
¼ tl mustapippuria
1 tl suolaa
Marinointiliemi:
4 dl appelsiinitäysmehua
½ dl soijakastiketta
½ dl siirappia
½ dl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
Päälle:
2 ½ dl ruokakermaa
3 rkl vehnäjauhoja

Leikkaa broilerin rintafileet muutamaan osaan ja mausta ne paprikajauheella, pippurilla ja suolalla. Lado palat uunivuokaan. Sekoita marinointiliemen ainekset keskenään ja kaada broilerinpalojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli.

Sekoita vehnäjauhot kermaan huolellisesti vatkaten, kunnes seos on tasaista. Kaada vuokaan. Sekoittele vielä hiukan lusikalla, jotta seos tasoittuu marinointiliemen kanssa.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti