tiistai 4. joulukuuta 2018

Mausteinen kasviskeitto

Tätä soppaa tuli kerrassaan koomisen kokoinen satsi. Mutta ei se haittaa, oli sen verran hyvää että ihan mielelläni laitan osan annoksiksi pakastimeen ja nostan sitten sieltä vaikka iltapalalle lämmittäjäksi. Varsinkin näin talviaikaan maistuu kuuma ja mausteinen keitto erityisen hyvälle.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
900 g myskikurpitsaa
4 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 purjoa
3 perunaa
5 tomaattia
4 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
2 tl savustettua paprikajauhetta
3 tl sambal oelekia
2 l kiehuvaa vettä
suolaa
mustapippuria
760 g kikherneitä liemineen
1 iso kesäkurpitsa
Lisäksi:
1 tl oliiviöljyä
2 sipulia
100 g fetaa
Yrttiöljy:
6 rkl oliiviöljyä
½ nippua lehtipersiljaa
½ nippua tilliä
½ dl pistaasipähkinöitä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Kuori myskikurpitsa. Poista siemenet ja kuutioi malto. Kuori ja silppua 3 sipulia. Kuori ja viipaloi yksi sipuli ohuiksi puolikuiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi purjot. Kuori ja kuutioi perunat. Lohko tomaatit. Kuutioi kesäkurpitsa.

Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Lisää joukkoon myskikurpitsa, silputtu sipuli, valkosipuli, purjo ja perunat. Paista, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Lisää tomaatti, mausteet ja chilitahna ja sekoita hyvin, jotta kasvikset peittyvät kauttaaltaan mausteisiin. Peitä kasvikset kiehuvalla vedellä. Lisää runsaasti suolaa ja mustapippuria. Sekoita vielä kerran ja hauduta 30 minuuttia matalalla lämmöllä.

Kun kurpitsa on pehmennyt, soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kikherneet liemineen ja soseuta uudelleen. Hauduta vielä 20 minuuttia, lisää kesäkurpitsapalat ja jatka hauduttamista 20 minuuttia.

Sekoita 1 tl öljyä sipulipuolikuihin. Friteeraa puolikuut 200-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa rapeaksi.

Mittaa kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta, kunnes koostumus muistuttaa pestoa.

Kaada keitto suuriin kulhoihin (4 annosta). Murustele fetajuusto annosten päälle. Valuta pari ruokalusikallista yrttiöljyä jokaiseen kulhoon. Lisää pinnalle rapeiksi friteerattu sipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti