keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Kreolikeittiön katkaravut

Tämä oli ihanaa, joskin ihan samanlaista kuin kymmenet tai tuhannet vastaavat tomaattimurskapohjaiset ruoat. Mutta en valita, juuri jotain tällaista sopivan tomaattista ja mausteista olenkin kaivannut jo muutaman päivän ajan.



Ainekset:
2 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
suolaa
2 tl oliiviöljyä
2 lehtisellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 vihreä paprika
380 / 230 g mustapapuja suolaliemessä
800 g tomaattimurskaa
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
½ tl mustapippuria
¼ tl chilipippuria
1 rkl äyriäisfondia
500 g katkarapuja

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja viipaloi selleri. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi malto. Huuhtele ja valuta pavut. Kuumenna papuja pienessä kattilassa viitisen minuuttia.

Kuumenna öljy suuressa padassa. Kuullota selleriä, valkosipulia, sipulia ja paprikaa kymmenisen minuuttia. Sekoita kasviksiin tomaattimurska, viini, mausteet ja fondi. Hauduta välillä sekoitellen 15 minuuttia.

Sekoita joukkoon katkaravut. Kiehauta, mutta älä enää keitä.

Kumoa riisi tarjoiluvadille. Ripottele päälle pavut ja annostele keskelle katkarapuseos. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti