keskiviikko 11. syyskuuta 2019

(Villi)sikapaistia portterissa

Tämähän olisi siis oikeasti kuulunut tehdä villisianpaistista, mutta kun en onnistunut sellaista löytämään niin laitoin sitten porsaan ulkofilettä. Kastike oli ihan mahtavaa, ja sopi tämän tavispossunkin kanssa loistavasti.



Ainekset:
1 kg porsaan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
33 cl portteria
150 g mustaherukoita
1 rkl sokeria
1 dl soijakastiketta
1 tl timjamia
1 tl kokonaisia mustapippureita
2 rkl lihafondia
1 dl kuohukermaa

Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Ruskista filee paisti kauttaaltaan. Lisää sipuli ja valkosipuli, portteri, mustaherukat, sokeri ja soija. Lisää timjami, mustapippurit ja lihaliemikuutiot. Anna hautua tunnin verran.

Nosta paisti liemestä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja vatkaa sekaan kerma. Kiehauta ja anna hautua muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti