Olipa oikein harvinaisen hyvää puuroa. Omenat eivät seassa juurikaan maistuneet, mutta puuro sinänsä oli tosi pehmeää ja vaahterasiirappi kruunasi kokonaisuuden. En tiedä, vaikuttiko pehmeään koostumukseen ja hyvään makuun kovastikin se, että hiutaleet olivat ensin vedessä likoamassa. Itse tosin keitän yleensä puuron veteen, joten maitoon keittäminenkin saattoi vaikuttaa aika lailla.
Ainekset:
200 g kaurahiutaleita
3 dl vettä
2 omenaa
1 rkl voita
1 tl kanelia
5 ½ dl maitoa
Tarjoiluun:
vaahterasiirappia
Mittaa kulhoon kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon vesi ja jätä turpoamaan.
Kuori ja kuutioi omenat. Kiehauta kattilassa omenat, 3 rkl vettä ja voi. Peitä pannu kannella ja anna hautua kymmenisen minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
Lisää kattilaan kaurahiutaleet nesteineen, kaneli ja maito. Kiehauta ja anna hautua 15 minuutin ajan silloin tällöin sekoitellen. Kun puuro on koostumukseltaan sopivaa, nosta kattila levyltä ja anna seistä minuutin verran ennen tarjoilua. Tarjoile vaahterasiirapin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti