maanantai 9. syyskuuta 2019

Tempeh-salaatti

Taas kokeilin itselleni uutta juttua. Ikinä en ole käyttänyt ruoanlaitossa (enkä muistaakseni edes syönyt) tempehiä, tofua tai muuta vastaavaa. Nyt päätin kokeilla. Ja tästä tuli tosi hyvää! En kyllä maistanut tempehiä ihan sellaisenaan, joten en tiedä maistuuko se yhtään miltään. Vaikka ei sitä kai ole tarkoituskaan ihan ”raakana” syödä. Ihan pienen muutoksen olisin kyllä tähän näin maistamisen jälkeen halunnut tehdä: marinadiin olisi voinut laittaa hiukan jotain makeaakin mukaan.



Ainekset:
250 g tempehiä
2 rkl rypsiöljyä
Marinadi:
20 g inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
½ dl sitruunamehua
1 dl soijakastiketta
½ tl currya
Salaatti:
1 mango
1 Cosmopolitan-salaatti
200 g mungpavun ituja
1 ruukku herneenversoja
1 ruukku villirucolaa

Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Yhdistä marinadin ainekset keskenään.

Leikkaa tempeh suupaloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kuutiot molemmin puolin rapeiksi ja kullanruskeiksi. Siirrä kuumat tempeh-kuutiot marinadiin. Anna maustua 15 minuuttia.

Kuori ja viipaloi mango. Sekoita mango, salaatti, idut, versot ja yrtit tarjoilukulhossa. Kumoa tempehit marinadeineen salaatin sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti