Tässä ei noin oikeastaan pitäisi aineksien perusteella olla mitään moittimista, etenkin kun naudanlihakimpaleeksikin sattui sellainen sopivan murea pala. Silti joku tässä vähän hiersi. Kun nyt rupesin oikein miettimään, mikä se mahtoi olla, niin päädyin siihen että kastike oli vähän turhan samanlainen kuin 80-luvun kouluruokalan tillilihassa. Sellainen liukas ja ei-minkäänmakuinen. Joten ihan jees muuten, mutta kastiketta pitäisi ehkä hiukan muuttaa. Pikkuisen kermaa seassa saattaisi tehdä soosille ihmeitä.
Ainekset:
400 g naudanpaistia
1 sipuli
2 eri väristä paprikaa
230 g papusekoitusta (säilyke)
1 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl chilirouhetta
1 rkl fariinisokeria
3 dl vettä
1 rkl lihafondia
1 rkl perunajauhoja
1 nippu tuoretta oreganoa
Ota naudanpaisti 30 minuutiksi huoneenlämpöön ennen ruoan valmistusta. Suikaloi liha.
Kuori ja silppua sipuli. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi malto. Puhdista pavut. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista lihasuikaleet ja sipulisilppu. Lisää paprikasuikaleet, pavut, mausteet ja fariinisokeri. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia, silloin tällöin käännellen.
Sekoita vesi, fondi ja perunajauhot ja lisää seos pannuun. Keitä 2 minuuttia. Silppua tuoretta oreganoa pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti