tiistai 17. syyskuuta 2019

Luumulimput

Tämä oli taas kerran ihan superhyvää leipää. Lähestulkoon pullaa. Laitoin päälle sulatejuustoa, valkosipulileikkelettä, juustoa ja kurkkua ja ripottelin pinnalle vielä hiukan limepippuria. Aivan mahtavan hyvä lounasleipä.



Ainekset:
227 g kivettömiä luumuja
3 dl vettä
200 g maitorahkaa
17 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ dl siirappia
1 rkl anista
1 ½ tl inkivääriä
2 dl grahamjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Voiteluun:
1 rkl siirappia
1 rkl vettä

Suikaloi luumut kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada seos taikinakulhoon. Sekoita joukkoon maitorahka ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Murskaa aniksensiemenet morttelissa.

Liuota sekaan hiiva. Lisää suola, siirappi, mausteet ja grahamjauhot. Sekoita hyvin. Alusta sekaan vehnäjauhot ja lisää alustamisen loppupuolella öljy. Anna kohota huoneenlämmössä peitettynä kaksinkertaiseksi, n. tunnin ajan.

Jaa taikina kahteen silikoniseen leipävuokaan. Anna kohota puoli tuntia. Viillä leipien pintaan ristiviillot terävällä veitsellä ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Voitele pinta paistoajan loppupuolella siirappi-vesiseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti