Pirteän värinen ja erinomaisen makuinen lisuke. Vähän vielä ripautin sormisuolaa pinnalle ja se oli sitten siinä. Tämä sopii muutenkin suolaisen ruoan kaveriksi. Jäljellä oli vielä hiukan possupaistia portterissa, ja yhdistelmä oli aika lailla täydellinen.
Ainekset:
4 dl couscousia
4 dl vettä
50 g pinjansiemeniä
2 tuoretta mangoa
1 punasipuli
Kastike:
5 rkl tuoretta persiljaa
2 tl kuivattua minttua
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Mittaa couscous kulhoon ja kiehauta vesi. Kaada vesi couscousin päälle ja peitä astia kannella. Anna seistä n. 6 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.
Kuori ja kuutioi mangot. Kuori ja viipaloi punasipuli. Silppua persilja. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
Sekoita loput ainekset couscousiin ja anna maustua hetken ajan ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti