Mulle tuli tästä mieleen ihan sellainen soppa, jota nautiskelin keväisellä Disneylandin reissulla. Siinä oli kauhottu katkarapusoppaa leivästä tehtyyn kulhoon. Huvipuistoversiona se oli varsin mauton, mutta syödessäni sitä ajattelin että tämä voisi hyvästä leivästä valmistettuna olla oikeinkin hyvää. Tässä leivässä makua oli jo huomattavasti enemmän, ja lihaköntti siellä sisällä kypsyi ihanan pehmeäksi.
Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl kuminansiemeniä
8 ½ g kuivahiivaa
2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua tilliä
1 tl kuivattua rakuunaa
1 kananmuna
800 g porsaan ulkofilettä
1 ½ rkl sinappia
Nosta liha huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistusta.
Sekoita suuressa kulhossa jauhot, hiiva, suola ja kumina. Alusta jauhoseos tasaiseksi taikinaksi veden kanssa ja anna kohota peitettynä n. 30 minuuttia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja taputtele se leivinpaperoidulle uunipellille sen kokoiseksi levyksi, että saat käärittyä siihen porsaanfileen. Vatkaa muna kevyesti ja voitele taikinalevy munalla.
Sivele porsaanfilee sinapilla. Levitä pinnalle yrtit ja nosta liha taikinalevylle. Kääri taikina lihan ympärille ja nypi reunat hyvin kiinni. Voitele pinta munalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti