sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Pikapaistettu lehtikaalisalaatti

Minä jotenkin tykkään enemmän uunitetusta lehtikaalista, jonka kanssa uunissa on muhinut myös valkosipuli (niin että siitä tulee sellainen hiukan kärventyneen valkosipulin maku). Mutta eipä tässäkään moittimista, ihan ilokseni tätäkin pistelin menemään.



Ainekset:
150 g lehtikaalia
1 rkl oliiviöljyä
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
¼ tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria
Lisäksi:
1 dl pecorinoraastetta
2 rkl mantelirouhetta

Paahda mantelirouhetta kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehtiä pienemmiksi. Paista lehtikaalin lehtiä oliiviöljyssä, kunnes kaali pehmenee ja menee kasaan.

Kuori ja silppua kastikkeen valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset.

Sekoita kastike lehtikaaliin. Viimeistele pecorinolla ja mantelirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti