keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Lammas-myskikurpitsa-luumutagine

Ihan sikahyvää oli tämäkin. Kurpitsatkin hautuivat jotenkin ihanan jauhoisiksi ja imivät itseensä sopivasti mausteita.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
600 g karitsan paahtopaistia
2 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 tl kurkumaa
sormisuolaa
2 rkl tamarinditahnaa
2 rkl hunajaa
4 dl vettä
1 pieni myskikurpitsa
150 g kuivattuja luumuja

Kuori ja lohko sipulit. Kuutioi lammas. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi malto. Puolita luumut.

Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää joukkoon lammaskuutiot ja ruskista ne kauttaaltaan. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Lisää sitten tamarindi ja hunaja ja sekoita uudelleen. Lisää vesi ja kiehauta. Hauduta keskilämmöllä 1,5 tuntia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon kurpitsapalat ja kaada sekaan tarvittaessa vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta 30 minuuttia ja lisää luumut. Jatka hauduttamista vielä 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti