lauantai 14. syyskuuta 2019

Raparperijäätelö

Etukäteen vähän epäilytti, että voiko näin vähällä sokerilla saada aikaiseksi maistuvaa jäätelöä. Etenkin, kun yksi komponentti on raparperi. Jälkikäteen voin kertoa, että kyllä voi. Varsinkin tämä sopii oikein makean herkun (tässä toffee-blondieta) kanssa nautittavaksi.



Ainekset:
300 g raparperia
1 dl vettä
½ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 dl kuohukermaa

Leikkaa raparperi isoiksi paloiksi. Mittaa raparperi, vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Keitä keskilämmöllä 10 - 15 min, kunnes raparperi on pehmennyt. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos käytät pakasteraparperia, ei soseuttaminen ole tarpeen. Lisää keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos sakenee. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

Vaahdota kerma. Nostele kermavaahto jäähtyneeseen raparperimassaan. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan. Tarjoa heti tuoreiden mansikoiden tai äkkimakean leivonnaisen kanssa tai nosta pakastimeen kannellisessa rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti