perjantai 15. marraskuuta 2019

Basilika-kasvispullat

Mä sitten inhoan porkkanan kuutioimista pieniksi palasiksi. Tuntuu, että kahden porkkanankin kanssa saa aikaa kulumaan loputtomasti. Tällä kertaa kuutioiminen ehdottomasti kannatti; näistä pyöryköistä tuli kerrassaan herkullisia. Linssit kyllä onnistuin 20 minuutissa keittämään aivan ylikypsiksi, ihan muusiksi. Tässä se ei haitannut, mutta kävi kyllä mielessä että onneksi ei ollut tarkoitus keittää niitä sellaisenaan lisukkeeksi.



Ainekset:
4 dl punaisia linssejä (kuivia)
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua timjamia
1 ½ tl suolaa
4 rkl tomaattipyreetä
200 g sieniä
3 kananmunaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl korppujauhoja
1 ruukku tuoretta basilikaa
½ dl saksanpähkinöitä

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Kuori ja silppua sipuli, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Silppua sellerinvarret. Pilko sienet. Silppua basilika. Rouhi pähkinät.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli, porkkana, selleri ja valkosipuli. Mausta timjamilla ja suolalla. Hauduta keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää sienet ja paista, kunnes kaikki neste on haihtunut. Nosta kulhoon jäähtymään ja lisää linssit. Lisää myös kananmunat, parmesaani, korppujauhot, basilika ja pähkinät. Sekoita huolellisesti ja nosta jääkaappiin tunniksi.

Pyörittele massa golfpallon kokoisiksi, tiiviiksi pyöryköiksi. Nosta pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti