lauantai 2. marraskuuta 2019

Jouluinen marenki-suklaakakku

Jouluinen tämä oli marenkinsa mausteiden vuoksi, mutta kyllähän tämä meni kekrikakkunakin loistavasti. Tuunasin marenkihuippuja syötävillä silmillä, ja kakkua halki leikattaessa tuli esiin ”verta” eli mustaherukkahillo. Tää oli vähän niin kuin lisävarusteltu mutakakku. Osui ja upposi.



Mustaherukkahillo:
200 g mustaherukoita
¾ dl hillosokeria
½ dl appelsiinimehua
Kakku:
2 dl muscovadosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
50 g taloussuklaata
150 g voita
3 kananmunaa
1 rkl tummaa balsamicoa
Kuorrutus:
2 kananmunan valkuaista
1 dl siirappia
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
syötäviä silmiä

Mittaa hillon ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua hiljaa poreillen 3-5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Rouhi taikinan suklaa ja sulata voi. Mittaa sokerit, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suklaarouhe kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää voisula, kananmunat ja balsamico ja sekoita ainekset taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (19 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Sekoita taikinaa vielä kerran ja kaada sitten vuokaan. Tasoita pinta ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Levitä hillo haaleaksi jäähtyneen kakun pinnalle.

Mittaa kuorrutuksen siirappi ja mausteet kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa valkuaisia hetken aikaa ja lisää kuuma siirappi-mausteseos joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on haaleaa. Pursota marenki haamuiksi hillon päälle. Ruskista huiput kaasupolttimella. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Asettele haamujen silmät paikoilleen juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti